miércoles, 16 de diciembre de 2009

Fwd: El Parlament aprova la Llei del CIRE



El ple ha aprovat aquest matí la llei de regulació del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (Cire) per 128 vots a favor, de CiU, PSC-CpC, ERC, PPC i ICV-EUiA, i 3 abstencions, del Grup Mixt. La cambra també ha aprovat, en aquest cas amb el suport del tripartit i els vots en contra dels tres grups de l'oposició, la llei de concessió d'un crèdit extraordinari i d'un suplement de crèdit als pressupostos de la Generalitat per al 2009, tramitada en lectura única. A més, el ple ha donat llum verd a continuar tramitant el projecte de llei de l'Autoritat de Protecció de Dades de Catalunya.

La darrera sessió de l'any ha començat amb el debat i la votació finals del projecte de llei de regulació del Cire, que té per finalitat actualitzar aquest òrgan, creat per llei el 1989 perquè es complís el dret al treball dels interns dels centres penitenciaris i de justícia juvenil, i per facilitar-ne la reinserció sociolaboral. La nova regulació estableix que correspon al Cire, entre altres funcions, planificar, gestionar i dirigir els programes de formació professional adreçats als interns i el treball que aquests han de fer, i planteja la possibilitat que el govern creï una societat de capital públic que tingui per objecte promoure, organitzar i controlar el treball productiu d'aquestes persones i la seva formació per a l'ocupació mitjançant activitats industrials i comercials.

La diputada Rosa Maria Ferrer, com a relatora del projecte, ha explicat els treballs duts a terme en comissió. En representació dels grups, han participat al debat Núria de Gispert (CiU), la mateixa Ferrer (PSC-CpC), Miquel Àngel Estradé (ERC), Jordi Montanya (PPC), Salvador Milà (ICV-EUiA) i José Domingo (Grup Mixt).



--
Mariano Porras

No hay comentarios: